Telo

Placeholder Image
V Studiu Lotos nam je z novo kombinacijo IPL+RF laserjem uspelo rešiti poleg temnejših tudi problem svetlejših dlak. Opozoriti moramo, da kljub vsemu dlake, ki ne vsebuje melanina ni mogoče uničiti.
STORITEV TRAJANJE CENA
Brčice   12,00 EUR
Brada   15,00 EUR
Brčice + Brada   24,00 EUR
Obraz v celoti   30,00 EUR
Vrat/Tilnik   18,00 EUR
Bikini mali   18,00 EUR
Bikini veliki   25,00 EUR
Brazil   30,00 EUR
Do kolen   35,00 EUR
Zg. del nog   40,00 EUR
Cele noge-moški   65,00 EUR
Cele noge-ženske   55,00 EUR
Polovica rok   25,00 EUR
Cele roke   35,00 EUR
Hrbet   40,00 EUR
Prsni koš   25,00 EUR
Ramena   25,00 EUR
Trebuh   25,00 EUR
Bradavice   13,00 EUR
Nart s prsti ali brez   12,00 EUR
Dlan s prsti ali brez   12,00 EUR
Popek   13,00 EUR
Zadnjica   35,00 EUR
Pazduhi-moški   25,00 EUR
Pazduhi-ženske   20,00 EUR
Zalisci   13,00 EUR

Za lasersko odstranjevanje dlak je potrebno v povprečju 8 terapij, odvisno od poraščenosti.
Pred začetkom terapije se stranka brije vsaj 4 tedne (prepovedana depilacija).

Terapije laserskega odstranjevanja dlak je potrebno ponavljati, saj je dlako možno popolnoma uničiti le v anageni fazi rasti.
Ker so dlake v različnih fazah rasti, je v anageni fazi le približno 25% dlak. To je temeljni razlog zakaj je nemogoče uničiti vse dlačice v eni terapiji laserskega odstranjevanja dlak. Terapije se izvajajo v razmiku enega do dveh mesecev, odvisno od rasti dlačic posameznika.

Pred pričetkom terapij laserskega odstranjevanja dlak Vam naše strokovno osebje priporoča posvet in načrt za nadaljne terapije laserskega odstranjevanja dlak.Lasersko odstranjevanje dlak – Pogosta vprašanja

V uvodnem delu bi radi poudarili, da ima kozmetični Studio Lotos že vrsto let izkušenj trajnega odstranjevanja dlačic z laserjem. Optimalne rezultate laserskega odstranjevanja dlak smo dosegli pri velikem številu zadovoljnih strank. Pomembno za mnoge naše stranke je dejstvo, da so naše kozmetičarke usposobljene za delo z laserji in njihovo varno uporabo.

Podjetje s katerim sodelujemo pri nakupu kozmetičnih aparatov ima dolgo in vodilno tradicijo pri nas in spada v sam vrh profesionalnih dobaviteljev kozmetične in medicinske opreme.

Oba naša laserja imata medicinski certifikat in spadata v višji cenovni razred. Predstavljena sta bila na sejmih kozmetike v Parizu, Beogradu in Zagrebu, kjer sta požela veliko navdušenja tako v tujini, kot tudi pri nas.
Zaradi posebno vgrajenih filtrov na laserjih so tretmaji popolnoma varni in neboleči. Sam tretma laserskega odstranjevanja dlak ne predstavlja nikakršne ovire po vsakodnevnih obveznostih ki jih imate.

Živimo v času, v katerem je večina estetskih posegov dostopna skoraj vsakemu, kar ne pomeni, da so omenjeni estetski posegi opravljeni manj strokovno, manj profesionalno in manj uspešno. Med te posege vsekakor spada tudi laserska epilacija oz. lasersko odstranjevanje dlak, ter opravljanje drugih različnih laserskih posegov.

Laser je orodje, ki se uporablja v kozmetični stroki, sam rezultat pa je odvisen tudi od drugih dejavnikov, katere bomo navedli v enem od odgovorov na Vaša vprašanja.

Stranke naprošamo, da si pred odločitvijo o posegu temeljito preberejo spodnja vprašanja in odgovore o laserskem odstranjevanju dlačic. Priporočamo, da nas pokličete in se naročite na brezplačen posvet in pogovor o samem tretmaju, kjer bomo skupaj našli naboljšo možno rešitev za vaš problem.

1) Koliko tretmajev laserske epilacije je potrebnih, da se dlačice trajno odstranijo?

Ko govorimo o laserski epilaciji oz. laserskem odstranjevanju dlak, je nujno poznati nekaj zelo pomembnih podatkov, ki jih stranke večinoma ne vedo ali so napačno informirane.

Ljudje smo v osnovi zelo poraščena bitja, dlačice predstavljajo naš obrambni mehanizem. Ker smo si zelo različni, se razlikujejo tudi mešički iz katerih dlačice rastejo. Razlike so predvsem v aktivnosti mešičkov, trajanju faz ciklusa rasti, pigmentaciji mešičkov in dlak, globina do katere mešički segajo, pod katerim kotom se dlake nahajajo v koži, okolne prekrvavitve, debelina povrhnjice – rožena plast, pigmentacija povrhnjice, itd…

Poleg vseh zgoraj naštetih razlik med posamezniki, so pomembne tudi razlike v poraščenosti po predelih telesa (dlake na nogah se razlikujejo od dlak na obrazu, pazduhi ipd.)
Vse to so dejavniki, ki so pomembni in vplivajo na to, kako uspešen bo sam poseg laserskega odstranjevanja dlak, oziroma koliko ponovitev bo zadostovalo. Naslednji zelo pomemben dejavnik je aparat (laser). Na tržišču dobimo laserje različnih kakovosti, jakosti oziroma zmogljivosti.

Danes je veliko tipov laserjev in vsekakor ne morejo biti vsi enako učinkoviti. Razlog za to je tudi kakovost samega aparata.

V nadaljevanju bomo omenili tudi bolezenska stanja, zaradi katerih prihaja do prekomerne poraščenosti. To je eden od razlogov, zakaj ni pisanega pravila, da je za trajno odstranjevanje dlačic potrebnih določeno število tretmajev.

Praksa je pokazala, da je v osnovi potrebnih povprečno 8 tretmajev, da se dlačic znebimo, če stranka nima kakšnih zdravstvenih težav, hormonskih motenj ali kakšnega od zgoraj naštetih dejavnikov. Izjema je poraščenost na obrazu ter poraščenost intimnih predelov. Iz prakse je razvidno, da je število ponovitev laserskega odstranjevanja dlak na teh predelih večje kot drugje po telesu.

Posamezniki, ki po osmem tretmaju potrebujejo nadaljevanje in niso povsem brez dlačic, imajo razlog za slabši rezultat predvsem zaradi katerega od zgoraj naštetih vzrokov.
Potrebno je vedeti, da niti Vi kot stranka, niti mi kot ponudnik storitev ne moremo imeti vpogleda v vaše telo in za morebitni slabši rezultat ne sprejmemo odgovornosti. Slabši rezultat ni vedno posledica bolezenskih stanj in neravnovesij. Vzroki so lahko drugi dejavniki ki smo jih našteli v samem začetku odgovora na prvo vprašanje.

Torej, za vse ljudi ni enakega predpisanega pravila za število ponovitev, kajti dejansko stanje se vidi šele potem, ko stranka redno prihaja na lasersko odstranjevanje dlačic in upošteva dana navodila.

2) Zakaj se tretmaji izvajajo v tako dolgih intervalih?

Dlačice so izredno inteligentne, ko začutijo, da jih nekaj “napada” oziroma da so ogrožene, se te potuhnejo. Ker dlačice prihajajo na površje v različnih fazah rasti, moramo postopek laserskega odstranjevanja dlačic v Studiu Lotos ponavljati večkrat. Procentualno je nekje 20 – 25% dlak na površini, zato rečemo, da dlačice rastejo po “obrokih“.

Torej, če gre za medicinski visokoenergetski laser lahko pričakujemo, da bo ob vsaki terapiji prišlo do uničenja vsaj nekaj dlačnih mešičkov. Na mestu uničenih mešičkov dlačice ne rastejo več, kajti naše telo na teh mestih ni zmožno tvoriti novih mešičkov.

Ob vsaki terapiji laserskega odstranjevanja dlak, številni mešički tudi preživijo in le-ti si nato opomorejo in čez nekaj časa ponovno spodbudijo rast dlak. Dejstvo je, da imamo dlačne mešičke po celotni koži telesa, vendar vsi ne proizvajajo enakih dlak. Določeni mešički proizvajajo vidne (terminalne) dlake, določeni pa nevidne (velusne) dlake. Zato se zgodi, da skozi življenje prihaja do ponovne poraščenosti, ki je posledica spremembe dlačnih mešičkov iz velusnih v terminalne. Daljše časovno obdobje med eno in drugo terapijo laserskega odstranjevanja je torej potrebno za to, da se uničijo tisti dlačni mešički, ki so si opomogli od predhodnega tretmaja z laserjem, ter vse nove dlačice, ki so v trenutni fazi rasti in so iz globokega podkožja prišle na površje.

3) Koliko dolge naj bi bile dlačice pred lasersko epilacijo?

Pred laserskim odstranjevanjem dlak Studio Lotos svetuje britje dlačic in nikakor voskanja. Če na lasersko epilacijo prihajate prvič ni zaželeno, da izvajate puljenje oz. voskanje dlačic vsaj en mesec pred laserskim tretmajem. Med samimi tretmaji laserskega odstranjevanja dlak je dovoljeno samo britje dlak. Na ta način dosežemo optimalen rezultat, kajti laser mora zaznati tujek v telesu, torej korenino dlačice.

Tretma laserskega odstranjevanja dlačic v Studiu Lotos izvajamo lahko na tretiranem predelu samo v primeru, ko dlačice niso daljše od 1mm.

4) Ali je vaš laser primeren tudi za odstranjevanje svetlih, sivih in rdečih dlak?

Laser Studia Lotos je produkt najnovejše tehnologije in kot smo že omenili, ima medicinski certifikat, je visokorazredna aparatura ter spada v najvišji nivo visoko energetskih laserjev.

Poleg številnih funkcij, ki jih aparat ima, uspešno odstranjuje tudi svetle, rdeče in nenazadnje tudi sive dlačice, kar je najvišji dosežek za današnji čas v boju proti dlačicam. Poudariti je treba dejstvo, da temne dlačice najlažje in najhitreje odstranimo oz. uničimo - vse ostale barve dlačic se lahko odstranijo, vendar mnogo težje.

5) Zakaj je potrebno prihajati na nadaljne tretmaje laserskega odstranjevanja, kljub temu da imam dober rezultat?

Laser je kot antibiotik. Če želimo optimalen rezultat, ga moramo jemati do konca. Isto je z laserjem. Rezultat je lahko odličen v prvih nekaj tretmajih, toda neuničene dlačice iz najbolj globokih plasti kasneje tudi pridejo na površje. Najboljši možen rezultat se pokaže šele povprečno po osmi terapji.

Serija najmanj osmih tretmajev laserskega odstranjevanja dlak v kozmetičnem Studiu Lotos je torej vsekakor potrebna tudi v primerih, ko ima stranka že na samem začetku dober rezultat.

6) Ali izvajate lasersko epilacijo tudi pri mladostnikih, ki imajo težavo z poraščenostjo?

Da, tudi pri mladostnikih izvajamo lasersko odstranjevanje dlak oz. lasersko epilacijo, pod pogojem, da eden od staršev pisno potrdi, da dovoljuje poseg z laserjem za svojega otroka v Studiu Lotos. Praksa je pokazala, da so tudi pri mladostnikih rezultati optimalni, toda spet omenjamo realna pričakovanja. Nepravilno delovanje hormonov je lahko razlog za slabši rezultat pri laserskem odstranjevanju dlak in dlačice se lahko hitreje pojavijo kot sicer.

7) Kaj priporočate kot zaščito pred sončnimi žarki v času, ko je koža vseeno izpostavljena soncu, kljub temu, da je od posega mesec ali več dni časa?

Če so obravnavani deli telesa med laserskimi tretmaji izpostavljeni sončnim žarkom, svetujemo uporabo zaščitnih krem z visokim faktorjem kljub temu, da je od posega že mesec ali več. Kakršnokoli izpostavljanje soncu ali obisk solarija se odsvetuje en mesec pred in en mesec po tretmajih laserske epilacije. Če stranka ne upošteva danih navodil Studia Lotos, ki jih ob prvem obisku salona tudi podpiše v izjavi o IPL-u, za morebitne posledice sprejmete odgovornost sami in ne kozmetični Studio Lotos.

8) Uporaba belilnih krem zmanjša učinek laserja ali ne?

Za običajni IPL laser bi beljenje dlak lahko predstavljalo težavo in bi se učinek popolnoma izničil, za laser Studia Lotos to ne velja, saj na dlačice deluje tudi RF (radiofrekvenčna) energija, ki pomaga k optimalnemu rezultatu odstranjevanja dlak. Da bo rezultat zadovoljiv kot mora biti, pa kljub vsemu tri mesece pred laserskim tretmajem in med samim laserskim tretmajem beljenje dlak odsvetujemo.

9) Je res najboljši efekt pri laserski epilaciji takrat, ko je kontrast med barvo kože in barvo dlačic največji. Kaj vi menite o tem?

Načeloma je to res, toda z visokoenergetskim laserjem Studia Lotos uspešno odstranjujemo dlačice tudi, ko je koža temnejša pod pogojem, da ni bila izpostavljena direktnemu sončenju ali solariju vsaj en mesec pred laserskim tretmajem.

10) Ali je laser kakorkoli škodljiv za stranko?

Visokoenergetski laser Studia Lotos ima medicinski certifikat in je popolnoma varen. Laserskih tretmajev se ne izvaja v primerih, ko ima stranka katerega od navedenih stanj:

 • povišana telesna temperatura
 • oslabljen imunski sistem
 • občutljivost za brazgotine po poškodbah
 • stranka, ki ima svetlobno občutljivo kožo, tudi če je bila deležna zdravljenja zoper svetlobno občutljivost
 • psihično nestabilne stranke oz. stranke z nerealnimi pričakovanji
 • nosečnice
 • stranke obolele za kožnim rakom
 • stranka, ki nima uravnoteženih trombocitov
 • zaužitje aspirina ali antioksidanta pred laserskim tretmajem
 • stranke, ki ne želijo upoštevati varnostnih metod po laserskem tretmaju (sončenje)
 • stranke, ki izvajajo ali bodo izvajale hormonsko terapijo, vsaj nekaj mesecev prej ali pozneje
 • stranka, ki je podvržena krvavenju
 • diabetes
 • epilepsija
 • stranka, ki ima zagorelo kožo in je bila v manj kot enem mesecu izpostavljena direktnemu sončenju ali solariju

OB PRVEM OBISKU TRAJNEGA ODSTRANJEVANJA DLAČIC, STRANKA OBVEZNO PODPIŠE IZJAVO V KOZMETIČNEM STUDIU LOTOS, V KATERI SO MED DRUGIM NAVEDENE VSE KONTRAINDIKACIJE IN OSTALE POMEMBNE INFORMACIJE O SAMEM LASERSKEM TRETMAJU.

11) Obstajajo negativne posledice za kožo, ki je obravnavana z laserjem?

Stranka, ki nima zgoraj naštetih kontraindikacij, nikakor ne more imeti negativnih posledic pri laserskem odstranjevanju dlak, ravno nasprotno. Prednost IPL-RF tehnologije za odstranjevanje dlak je prav v tem, da ne poškoduje povrhnjice. Lasni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička, ter ga selektivno uniči. Pri tem se tkivo, ki je v neposredni bližini ne poškoduje. Tretma laserskega odstranjevanja dlak oz. laserske epilacije pozitivno vpliva na kožno tkivo, saj vzpodbuja kolagen, ki je glavno vezivno tkivo v koži. Koža je po laserskih tretmajih v Studiu Lotos mehkejša, bolj gladka in ima lepši ten.

12) Čez koliko časa (let) naj dlačic nebi bilo več in ali je potrebno tretma še kdaj ponoviti oz. kdaj?

Še enkrat opozarjamo na realna pričakovanja v kozmetičnem Studiu Lotos in poudarjamo, da moramo vzeti v zakup da se dlačice lahko kasneje pojavijo. Kdaj in v kakšnem številu, je predvsem odvisno od vsakega posameznika.

Po zaključenih laserskih tretmajih v Studiu Lotos se lahko zgodi, da posamezna dlačica vseeno pokuka na površje, toda te dlačice so popolnoma ohromljene, tanke in očem skoraj nevidne. V kolikor kakšna dlačica pride na površje, jo z lahkoto izpulimo. Konkretnega odgovora na zastavljeno vprašanje torej ni. Odgovor je lahko za vsakega posameznika drugačen, razloge smo navedli v zgoraj zastavljenem vprašanju in odgovoru. Odvisno je od sprememb dlačnih mešičkov iz velusnih – nevidnih v terminalne – vidne. Hormonske spremembe, motnje v delovanju ščitnice, uživanje različnih zdravil ipd. lahko privedejo do ponovne morebitne rasti dlak.

V kolikor ne prihaja do bistvenih sprememb, se postopek ponavlja na vsakih nekaj let. Obnovitvene terapije laserskega odstranjevanja dlak se priporočajo vsem tistim, ki so na kakršen koli način deležni omenjenih sprememb in motenj.

13) Kaj je “PCOS” in kako vem ali mogoče imam ta sindrom?

“PCOS ” je sindrom policističnih ovarijev in je dokaj pogost pojav-težava pri ženskah, ki so v reproduktivni dobi. Omenjeni sindrom je dostikrat razlog za prekomerno poraščenost, ki se imenuje “poraščenost moškega tipa”. Sindrom lahko odkrijete s pomočjo testiranja v zdravstveni instituciji. Na testiranje vas napoti vaš ginekolog.

V kolikor v kozmetičnem Studiu Lotos ugotovimo, da imate omenjeni sindrom, po naših informacijah lahko opravite lasersko odstranjevanje dlačic tudi na stroške zavarovalnice, vendar je to zadeva, ki jo urejate v dogovoru z dermatologom, ki vas pravilno usmerja. Prekomerna poraščenost dlačic je lahko genetsko pogojena, sindrom policističnih ovarijev pa lahko aktivira še intenzivnejšo rast dlačic.

Čeprav stranke z omenjenim sindromom naj nebi imele zadovoljivega rezultata, moram omeniti, da tudi pri večini strank z omenjenim sindromom imamo maksimalno dobre in optimalne rezultate. Navdušenje nad rezultatom je obojestransko.

14) Ali lahko v Studiu Lotos garantirate, da se dlačice ne bodo nikoli več pojavile in da je laserska epilacija trajna rešitev za poraščenost?

Studio Lotos garancije ne daje zato, ker nismo zdravstveno osebje in nikakor ne moremo točno vedeti ali ugotoviti na kateri stopnji ravnovesja je posameznik oz. stranka pri laserskem odstranjevanju dlak

Maksimalno odlične rezultate pri laserskem odstranjevanju dlak oz. laserske epilacije dokazujemo z več sto obravnavanih in z rezultati zadovoljnih strank kozmetičnega Studia Lotos.


V kolikor pri posamezniku pride do neželenega slabšega rezultata, razlog ni v tem, da osebje kozmetičnega Studia Lotos ne bi opravilo laserskega tretmaja odstranjevanja dlačic pravilno ali aparat ne bi bil efektiven. Razlogov je lahko več, lahko si jih še enkrat preberete v odgovoru na prvo vprašanje.

5 komentarjev

 1. rogelj24. januar 2013 19:17

  Pozdravljeni,
  sem mamica srednjih let,ki se je zadnjih 10 let ali celo malo več,vsako jutro ukvarjala z odstranjevanjem dlak po obrazu,ki so mi po uspešnem hormonskem zdravljenju začele rasti kot za šalo.Že kmalu po dopolnjenih dvajsetih letih,so se začele pojavljati menstrualne težave,na katere pa do želje po otrocih,nisem bila preveč pozorna.Sledili so seveda razni pregledi in končno so mi v Lj ginekološki kliniki postavili diagnozo - PCO jajčniki.Razložili so mi,da brez operacije in hormonskega zdravljenja nimam veliko možnosti,da bi zanosila.Zato sem se odločila,da grem na vse postopke,ki so mi dani,ne glede na stranske učinke - predvsem hormonskega zdravljenja.Pa smo z veliko dobre volje in optimizma preživeli dobra tri leta zdravljenja,inekcij,dodatnih pregledov....končna nagrada je bila neprecenljiva - dva čudovita otročka.Splačalo se je...kljub temu,da sem za popotnico v vsakdanu dobila nadležne dlake,ki so se najprej pojavile na bradi,naslednje leto že pod brado,pa brčice..skratka,bilo jih je čezdalje več.In bolj goste,še temnejše...groza!Groza vsake ženske.Zelo sem bila nesrečna,nesamozavestna..skrivala sem spodnji del obraza kolikor se je pač dalo.Poiskusila sem z raznimi voski,trakovi...nič ni pomagalo.Vse dokler nisem odkrila Kozmetičnega studia Lotos.Po premisleku sem se odločila,da se pozanimam glede laserskih storitev.Po pravici povedano,nisem bila čisto prepričana,da bi bilo kaj upanja za moje stanje.Žal sem že imela eno negativno izkušnjo glede laserskega odstranjevanja,razočaranje je bilo precejšnje in nisem si želela tega doživljati še enkrat.Ne vem,kaj točno me je prepričalo,morda spet moja neskončna želja,da te moje nadležne dlake izginejo...morda prijazne in spodbudne besede gospe Eme...mislim,da vsakega malo.In ni mi žal...kajti rezultati so neverjetni.Drage moje,resnično neverjetni.Še danes,v tem trenutku,ko z vami delim to mojo izkušno,ne morem verjeti,da so dlake,po le dveh terapijah začele izginjati...enostavno ni jih več.Ko se pogledam v ogledalo,vidim gladko kožo brez dlak.Nekatere predele imam še vedno poraščene,a tudi tam znatno manj kot prej.Vesela sem in strašno zadovoljna,da vam vse to lahko napišem,saj sem velikokrat prebrala,da pri ženskah z PCO jajčniki,ni vidnejšega rezultata.Pa kaj še,rezultati so.Juhuu!
  Zato vse,ki dvomite v učinkovitost laserskega odstranjevanja - opogumite se.Jaz osebno z veseljem priporočam.In vse pohvale tudi vsem zaposlenim v KS Lotos,za prijaznost,za gostoljubnost - predvsem pa gospe Emi za vse informacije in razlage...
  Lep pozdrav,NR

 2. Ema26. januar 2013 16:17

  Pozdravljena!

  Celotna ekipa našega salon se trudi za kakovost storitev in prijazen sprejem strank. Ob nakupu aparatur za laserske storitve smo izbrali najboljše na trgu. Naš moto je "zadovoljna stranka je najboljša reklama in obratno :) ".... V preteklih mesecih smo dobili veliko povratnih informacij, kjer so prav stranke z sindromom PCOS izredno zadovoljne z doseženimi rezultati že takoj po prvih tretmajih in seveda navdušenje je potem obojestransko :) . Tudi v prihodnje se bomo trudili za kakovost in zadovoljstvo naših strank.

  Se vidimo Nina kmalu v našem salonu :)

  Lp Ema

 3. Rožica14. marec 2014 16:14

  Mene pa zanima, ali je odstranjevanje dlak z laserjem boleče in koliko ponovitev je potrebno narediti, da dlake nehajo rasti?

 4. sabina16. marec 2014 16:14

  Pozdravljena!

  Lasersko odstranjevaanje dlak z najnovejso tehnolgijo IPL je popolnoma nebolece in varno. Povprecno velja, da je za odstranitev dlak v povprecju potrebnih nekje 8 terapij. Priporocamo Vam, da si ogledate vprasanja in odgovore v zvezi z laserskim odstranjevanjem dlak na tej spletni strani, kjer smo Vam odgovorili na ogromno pomembnih vprasanj in kjer prav tako najdete ogromno pomembnih informacij, katere so zelo pomembne za ucinkovito odstranjevanje dlak.

  Vljudno vabljena na brezplacni posvet in diagnozo telesa, kjer Vam bomo z veseljem tudi odgovorili na vsa vasa vprasanja.

  Lepo Vas pozdravlja ekipa Studia Lotos!

 5. enesa14. januar 2017 23:02

  Zanimam se za lasersko odstranjevanje dlak. Hvala in lp.

Napišite svoje mnenje

Želim prejemati novice