Hiperpigmentacija, temni pigmentni madeži na koži

Kako zares poznate svojo kožo in koliko pozornosti ji posvečate?

Kdaj se pojavijo temni pigmentni madeži na koži, kako jih prepoznamo in kakšen je postopek odstranjevanja temnih pigmentnih madežev?

Pigmentni madeži na koži so v večini primerov posledica neredne ali nepravilne zaščite pred sončnimi žarki. Pogost pojav temnih pigmentnih sprememb na koži se običajno pojavi v nosečnosti, hormonskih motnjah in podobno. V kolikor temne pigmentne madeže ignoriramo in se pravočasno ne lotimo reševanja problematike teh madežev, ki postopoma prodirajo iz povrhnjice v usnjico, tvegamo nastanek večjih težav, ki jih v kozmetični stroki imenujemo “melazma” madeži. 

Ko se navadna hiperpigmentacija kože prevesi v trdovratno melazmo, je potrebno vedeti, da je za razliko od navadnih pigmentnih madežev proces odstranjevanja melazma pigmentov težji, daljši in bistveno bolj zahteven. Da gre za “melazma” motnjo vemo takrat, ko se melazni madeži poleti ekstremno potemnijo, v zimskem času pa so izrazito bolj bledi.

Melazma je v večini primerov posledica nepravilnega delovanja hormonov. S kombinacijo različnih kozmetičnih tretmajev, hiperpigmentacijo kože uspešno rešujemo. V veliki večini primerov, ko ima oseba temne pigmentne madeže, za dokončno odstranitev zadostuje serija osmih do desetih tretmajev, ki jih strokovno usposobljena oseba individualno prilagodi vsakemu posamezniku. 

V kolikor se v prvi seriji ponovitev pigmentni madeži uspešno ne odstranijo, je to znak da gre za melazma motnjo, kar pomeni da bo proces odstranjevanja daljši, težji in bistveno bolj zahteven. V začetni fazi odstranjevanja temnih pigmentnih madežev se stanje običajno vidno poslabša. Pigmentni madeži najprej potemnijo, nato posvetlijo in na koncu se dokončno razgradijo.

Z inovativnimi tehnikami in tretmaji, do enakomernega tena in lepe svetle kože