V Lotos Studiu Estetike smo prepričani, da ob medsebojnem sodelovanju in zaupanju, vsako kožo lahko preoblikujemo do njenega optimuma. Lasersko zmanjševanje in dokončno odpravljanje aken je ekstremno učinkovita tehnika, ki jo v našem salonu uspešno izvajamo že vrsto let. Poleg učinka na same akne, postopek z laserjem popravi tudi ostale reliefne nepravilnosti na koži. Proces je običajno dolgotrajen. S prvo serijo tretmajev z laserjem ne pridemo vedno do popolnih učinkov, vendar se stanje izredno izboljša in popravi.

V kolikor želimo stanje aknaste kože privesti do optimalnega rezultata, je potrebno tretma laserskega odstranjevanja aken večkrat ponoviti. Pred odločitvijo o laserskem odstranjevanju aken upoštevamo starost klienta, stopnjo akutnega vnetja kože in tudi želje in pričakovanja osebe z aknasto kožo. V vsakem primeru je pri aknasti koži v osnovi najbolj pomembna pravilna nega, torej redno globinsko in površinsko čiščenje aknaste kože v kombinaciji z uporabo profesionalnih kozmetičnih izdelkov. Šele za tem pride na vrsto tretma laserskega zmanjševanja (odpravljanja) aken.

Za redno in dosledno globinsko čiščenje kože se šteje salonska kozmetična nega predela, na katerem želimo odstraniti akne. Za globinskim čiščenjem aknaste kože pride na vrsto lokalna obravnava, kar pomeni mazanje s točno določenimi preparati, ki jih dobite pri vaši kozmetičarki ali dermatologu. Na zadnjem mestu je sodoben način zmanjševanja aken s fototerapijo, oziroma lasersko odpravljanje aken. Tretma z laserjem aknasto kožo uspešno popravi za določeno obdobje, vendar se stanje po nekaj mesecih, ponovno lahko poslabša. 

Pri hujšem pojavu aken, ko se običajno poškodba kože razširi v stopnjo nastajanja brazgotin, je najboljša odločitev sistemsko zdravljenje. To je zdravljenje z antibiotiki in drugimi podobnimi sredstvi, ki jih absorbiramo v naše telo z namenom izboljšanja in dokončnega celjenja. V večini primerov jih klientu predpiše dermatolog. Z vnosom sredstev za sistemsko celjenje kože, pri večini pride do zelo lepih rezultatov, tudi v zelo hudih primerih.

Pri ženskah je aknasta koža bolj pogost pojav in sicer v povprečju za 3x več kot pri moški populaciji. Razlog za to so običajno hormonske spremembe, nosečnost, pričetek ali prenehanje jemanja kontracepcijskih tablet, slabe navade kot so, uživanje gaziranih pijač, nekvalitetna in neredna prehrana, stres, pretirana uporaba nekaterih kozmetičnih preparatov in ličil, uživanje alkoholnih pijač in podobno.

Dobrodošli v Lotos Studio Estetike, po svoj košček mladosti, razvajanja in lepote.