Kaj je pomembno vedeti pred začetkom laserskega odstranjevanja dlak (lasersko epilacijo)?

Z namenom, da podrobno in razumljivo razložimo pomembne informacije in dejstva v zvezi z laserskim odstranjevanjem dlak, v nadaljevanju smo za vas pripravili najbolj pogosta vprašanja in obširne odgovore o odstranjevanju dlak z laserjem – epilacijo. Pred odločitvijo o laserskem odstranjevanju dlak vas naprošamo, da si vsa vprašanja in odgovore večkrat podrobno preberete.

Kdaj na laser in kakšne so priprave za lasersko odstranjevanje dlak?

 • Sezona laserskega odstranjevanja dlak se začne od konca septembra in traja do konca aprila.
 • Dlačice lasersko odstranjujemo tudi v letnem času, vendar se o tem sproti dogovarjamo. Izjema je lasersko odstranjevanje dlak na obrazu in rokah.
 • Predele kjer nameravate odstraniti dlačice z laserjem, ne smete izpostavljati direktnemu soncu ali solariju en mesec pred in en mesec po tretmaju z laserjem.
 • Predele kjer nameravate dlačice odstraniti z laserjem, ne smete depilirati najmanj en mesec pred laserjem.
 • Na tretma laserskega odstranjevanja dlak pridite pravočasno in pravilno higijensko urejeni.

Pokličite nas in preverite interne salonske ugodnosti laserskega odstranjevanja dlak.

Dobrodošli v Lotos Studio Estetike, kjer poskrbimo za odstranitev dlak hitro, učinkovito in brez bolečin.

Vprašanja in odgovori

Koliko tretmajev je potrebnih, da se dlačice lasersko trajno odstranijo?

Ko govorimo o laserskem odstranjevanju dlak, je nujno potrebno poznati nekaj zelo pomembnih podatkov, ki jih potencijalni uporabniki ne vedo ali so o vsem skupaj napačno informirani.

Obstajajo namreč konkretni in tehtni razlogi, zakaj je dlačico težko uničiti. 

V teh razlogih se skrivajo pravi odgovori na vprašanje, zakaj je tretmaje z laserjem potrebno večkrat in vztrajno ponavljati, in zakaj nekaterim posameznikom dlačice čez čas začnejo ponovno rasti.

V nadaljevanju bomo našteli bistvene razloge, zaradi katerih je nemogoče vnaprej določiti konkretno število laserskih tretmajev.

 • Dejstvo je, da smo v osnovi poraščena bitja in da so dlačice naš pomemben obrambni mehanizem. 
 • Človeško telo ima sposobnost regeneracije in obnove in dlačice niso nobena izjema. 
 • Dlačico, ki ne vsebuje melanina ni možno uničiti.
 • Ker se ljudje že v osnovi med seboj razlikujemo, različni so tudi mešički iz katerih dlačice rastejo. 
 • Od aktivnosti dlačnega mešička je odvisno, koliko časa dlačica potrebuje za svojo rast. 
 • Zelo pomembno vlogo ima pigmentacija mešička, ki določa barvo dlačice. 
 • Ekstremno pomembna je tudi globina, do katere mešiček seže. 
 • Ključnega pomena je tudi kot, pod katerim dlačica v podkožju raste. 
 • Okolnih prekrvavitev nikakor ne smemo spregledati.
 • Debelina povrhnjice je pri laserskemu odstranjevanju dlak še kako pomemben faktor.
 • Pigmentacija povrhnjice je ravno tako ključnega pomena.
 • Razlike v poraščenosti po predelih telesa. Dlačice na nogah ali rokah se ekstremno razlikujejo od dlačic na intimnih predelih ali obrazu.
 • Bolezenska stanja in PCOS sindrom. V nadaljevanju bomo o PCOS sindromu ter ostalih bolezenskih stanjih bolj podrobno spregovorili.
 • Redno prihajanje na lasersko epilacijo in vpoštevanje navodil, ki jih določa strokovna oseba.
 • Naprava ( laser ). Trg ponuja laserje različnih zmogljivosti. Nerealno je pričakovati, da so vsi laserji enako kakovostni in učinkoviti.

 

Vse zgoraj našteto močno vpliva na:

 • končno število tretmajev laserskega odstranjevanja dlačic,
 • optimalen končni rezultat,
 • potencialno možnost, da se čez čas dlačice na površini kože ponovno pojavijo.

 

Praksa in izkušnje so pokazale, da je v povprečju potrebnih osem do deset ponovitev z laserjem, vkolikor dlačice želimo dokončno uničiti. 

Izjema so lahko intimni predeli, področje obraza in klijenti s svetlimi, sivimi ali rdečimi dlačicami. 

Na obrazu in intimnih predelih je v osnovi potrebnih več ponovitev, v primerjavi z ostalimi predeli telesa.

Ravno tako klijenti s svetlimi, sivimi ali rdečimi dlačicami, potrebujejo več ponovitvenih tretmajev.

Če po osmih do desetih tretmajih dlačice niso dokončno uničene, potem se razlog za slabši rezultat skriva v enem ali več zgoraj naštetih dejavnikih.

Torej, intimni predeli telesa in obraz, ter nasplošno osebe s svetlimi, sivimi ali rdečimi dlačicami, izstopajo od povprečja osmih, oziroma desetih tretmajev.

Zakaj je tako dolg razmak med laserskimi tretmaji?

 • Dlačice rastejo v različnih fazah in nikoli niso vse istočasno na površini kože. Procentualno je na površini kože 25% dlak.

Dlačice rastejo po “obrokih”. To je ključni razlog, zakaj je potrebno tretma z laserjem ponavljati večkrat, vstrajno in v različnih časovnih intervalih.
V anageni fazi rasti je približno 25% dlačic, kar je torej temeljni razlog, zakaj je nemogoče v enem samem tretmaju uničiti vse dlačice. Dlačico je namreč možno uničiti izključno in samo v anageni fazi rasti.

 • Dlačice so izredno inteligentne. Ko začutijo da so ogrožene in da jih nekaj od zunaj”napada”, se te enostavno potuhnejo.
  Realna pričakovanja so, da se ob vsakem tretmaju uniči vsaj določeno število dlačnih mešičkov. Iz uničenih mešičkov dlačice ne rastejo več, kajti ko so dlačni mešički enkrat uničeni, naše telo ni več zmožno tvoriti novih mešičkov.
 • Po vsakem laserskem tretmaju številni dlačni mešički tudi preživijo in se postopoma opomorejo, ter pogosto aktivirajo rast novih dlačic. Da je človeško telo živo, da ima sposobnost regeneracije in obnove in da dlačice predstavljajo naš obrambni mehanizem, smo podrobno opisali v odgovoru na prvo vprašanje.
 • Dejstvo je, da imamo dlačne mešičke po celotni površini telesa, vendar vsi dlačni mešički ne proizvajajo enakih dlačic.
  Določeni mešički proizvajajo vidne ( terminalne ) dlačice, nekateri proizvajajo nevidne ( velusne ) dlačice.
  Zato se zgodi, da skozi življenje občasno pride do ponovne poraščenosti, ki je običajno posledica spremembe dlačnih mešičkov iz velusnih v terminalne.
 • Daljši časovni intervali med enim in drugim tretmajem laserskega odstranjevanja dlak so z namenom, da se uničijo tudi tisti dlačni mešički, ki so si opomogli od predhodnega laserskega tretmaja, ter da se uničijo vse nove dlačice, ki so trenutno v ( anageni ) fazi rasti. To so dlačice, ki so iz globokega podkožja prišle na površino.

Kako vedeti, katera dolžina dlačic je primerna za tretma z laserjem?

Za kvaliteten in dober rezultat z laserjem, dolžina dlačic je bistvenega pomena!

Pred začetkom laserskega odstranjevanja dlak je prepovedano voskanje ( depilacija ) ali kakršnakoli druga tehnika, ki dlačico štiri tedne prej puli s korenino vred.
Laser obvezno mora zaznati tujka v telesu, torej korenino dlačice.
Med tretmaji laserske epilacije je izključno dovoljeno britje dlačic in “depiliranje” z depilacijskimi kremami, ki jih lahko kupite v drogerijah.
Depilacijska krema podobno kot britvica, dlačico odreže tik ob koži. Korenina dlačice, ki je za laser bistvenega pomena, v obeh primerih ostane nepoškodovana.

Med tretmaji laserskega odstranjevana dlak na obrazu, predstavlja depilacijska krema enkratno alternativo britvici.

Z laserjem je torej možno uničiti samo dlačice, ki niso daljše od enega milimetra ( 1mm ).
To pomeni, da se britje opravi najkasneje dan ali dva pred lasersko epilacijo. Nič ni narobe, če se eventuelno pobriljete na dan ko ste naročeni na tretma laserskega odstranjevanja dlak.
Za laser je ključnega pomena, da korenine dlačic niso spuljene ( podepilirane ) in da dlačice niso daljše od 1mm.
Predolga dlačica predstavlja oviro, ki korenini dlačice preprečuje maksimalno absorbcijo laserske energije, oziroma bi se v tem primeru laserska energija porazdelila po dolžini dlačice, kar bi posledično vplivalo na optimalen rezultat tretmaja z laserjem.

Ali lahko rezultat zagotovite tudi v primeru svetlih, sivih ali rdečic dlačic?

V medicini in kozmetiki garancij ni. Zakaj jih ni, smo obširno odgovorili v odgovoru na prvo vprašanje.
V Lotos Studiu Estetike dlačice z laserjem uspešno odstranjujemo že drugo desetletje. Odlične rezultate dosegamo na strankah s temnimi ( črnimi ) dlačicami.
Odstranjevanje svetlih, sivih ali rdečih dlačic je težje izvedljivo. Naša naloga je, da kot ponudnik storitev stranko seznanimo z dejstvi in realnimi možnostmi. Končno odločitev vedno prepuščamo osebi, ki planira dlačice lasersko odstraniti.
V primeru da imate svetle, sive ali rdeče dlačice in se za lasersko odstranjevanje odločite kljub tveganju, ki ima za posledico slab rezultat, ne smete pozabiti, da boste v osnovi potrebovali več tretmajev.
Povprečnih osem do deset tretmajev ne velja za stranke z svetlimi, sivimi ali rdečimi dlačicami.
Ker se zavedamo da je zadovoljna stranka najboljša reklama in obratno, kot ponudnik laserskih storitev lahko zagotovimo le, da bo storitev z naše strani opravljena korektno, strokovno in profesionalno. Ne moremo zagotoviti ničesar, kar ni odvisno od nas in na kar sami ne moremo vplivati.

Zakaj je potrebno nadaljevati z laserskimi tretmaji, kljub temu da ste že zadovoljni s trenutnim rezultatom?

Lasersko odstranjevanje dlak je primerljivo z uživanjem antibiotikov.
Vkolikor želimo doseči optimalen in popoln efekt, antibiotik je potrebno konzumirati do konca. Enako velja za tretmaje z laserjem.
Lasersko odstranjevanje dlak je običajno že v prvih nekaj tretmajih nadpovprečno uspešno, toda potrebno je vedeti, da bodo dlačice iz najbolj globokih plasti kože, prej ali kasneje prišle na površino.

Optimum je običajno dosežen po seriji osmih do desetih tretmajev, razen na intimnih predelih, predelu obraza in v primeru svetlih dlačic.
Torej, kljub temu da ste z rezultatom zadovoljni že po štirih ali petih tretmajih, vsekakor je potrebno oddelati serijo osmih ali desetih tretmajev do konca.

Po zaključeni seriji oddelanih tretmajev, dejansko lahko vidimo realen dokončni rezultat laserskega odstranjevanja dlak.

Ali pri mladostnikih, ki imajo težave s prekomerno poraščenostjo, tudi odstranjujete dlačice z laserjem?

Lasersko odstranjevanje dlak je tretma, ki se brez tveganj in strahu lahko izvaja tudi na mladostnikih, vkolikor le eden od staršev pisno potrdi, da dovoli svojemu otroku poseg z laserjem.

Mladostnikom, ki jim prekomerna poraščenost povzroča nepotrebne nevšečnosti in težave ( mladi športniki ipd. ), se lasersko odstranjevanje dlak priporoča kot alternativna, zelo učinkovita in relativno hitra rešitev.
Kljub temu, da laser nudi hitro in učinkovito rešitev, ne smemo pozabiti na mladostniško delovanje hormonov in naravni biološki razvoj telesa.
S stališča tega, mladostniki ali njihovi starši nikakor ne morejo pričakovati, da bodo dlačice trajno uničene že v fazi razvoja ( najstništvo / puberteta ).
Rešitev na dolgi rok se priporoča kasneje, ko se faza pubertete / najstništva zaključi.

Kaj priporočate kot zaščito, ko je koža izpostavljena soncu, kljub temu da je od tretmaja mesec ali več dni?

UVA in UVB zaščita obraza se priporoča čez celo leto in ne samo v času, ko se na obrazu izvaja laserska epilacija ali karkoli podobnega.
Ne smemo pozabiti, da je laser izjemno močna visoko energetska naprava, s pomočjo katere ciljano usmerjamo visoko toplotno energijo globoko v podkožje, z namenom uničenja dlačnih mešičkov.
Koža, ki je obravnavana z močno lasersko energijo, je lahko občutljiva tudi en mesec po tretmaju.
To pomeni, da je kožo potrebno dodatno negovati in jo skrbno zaščititi pred nepotrebnim izpostavljanjem kakršnim koli toplotnim virom, ki lahko že tako občutljivo kožo še dodatno poškodujejo.
Zaradi tega se en mesec pred laserjem, med laserskimi tretmaji in en mesec po zaključenem tretmaju z laserjem, prepoveduje direktno nastavljanje soncu, solariju in savnanju.
Sončenje v solariju en mesec pred laserjem, v času med laserskimi tretmaji ali v manj kot mesecu dni po tretmaju, lahko na koži provzroči trajne poškodbe.
Savnanje se odsvetuje en teden pred in en teden po tretmaju z laserjem. Odsvetujemo tudi tuširanje z vročo vodo ali kopanje v bazenih s klorom.
Poleg previdnosti v stikih z različnimi toplotnimi viri in z vsem kar kožo lahko opeče, z vsem kar koža občuti kot intenzivno toploto in ščemenje (sonce, solarij, savnanje, bazeni z vročo in klorirano vodo), obvezno svetujemo uporabo zaščitnih krem z visokim faktorjem.
Profesionalne proizvode za zaščito kože, lahko kupite tudi pri nas v salonu.

Ali lahko uporaba belilnih krem zmanjša učinkovitost laserja?

Vkolikor planirate dlačice lasersko odstranjevati, uporaba belilnih sredstev z namenom posvetlitve dlačic ni prava odločitev Če že uporabljate belilna sredstva ( kreme ), potem se boste mogli temu postopku odpovedati vsaj tri – štiri mesece pred laserskim tretmajem.
Uporaba sredstev za beljenje ( posvetlitev ) dlačic, ravno tako ne pride v poštev med tretmaji laserskega odstranjevanja dlačic.
Belilna sredstva vsekakor zavirajo, oziroma lahko celo popolnoma izničijo učinkovitost laserja.

Ali res kontrast med barvo kože in barvo dlačice vpliva na rezultat laserske epilacije?

Vsekakor je kontrast med barvo kože in barvo dlačice bistvenega pomena.
Najhitrejše in najboljše rezultate dosegamo ravno v primerih, ko ima stranka temne dlačice in svetlo kožo.

Ali je lasersko odstranjevanje dlak škodljivo za človeka?

Enako kot pri vseh ostalih estetskih postopkih, kjer se direktno ali indirektno posega v človeško telo, priporočljivo je preveriti znanje, izkušnje in reference ponudnika. Odločitev, komu boste zaupali svoj obraz in telo, je vedno vaša lastna izbira in navsezadnje tudi vaša odgovornost.
Oseba, ki je usposobljena za delo z visoko energetskimi napravami, bo svoje delo opravila strokovno in profesionalno, spremljala bo vaš napredek in vam bo v vsakem trenutku znala odgovoriti na morebitna vprašanja, ki se vam lahko vmes pojavijo.
Ob vpoštevanju zgoraj naštetega, menimo da so kakršnekoli skrbi in strahovi odvečni.

Vsaka stranka, ki za lasersko odstranjevanje dlak izbere naš salon, v podpis dobi izjavo, s katero se strinja da je bila seznanjena o vseh pomembnih informacijah in morebitnih kontraindikacijah v zvezi z laserskim odstranjevanjem dlak.

V nadaljevanju bomo našteli kontraindikacije, ki so ovira za tretma laserske epilacije:

 • Oseba, ki se je sončila manj kot en mesec pred tretmajem laserske epilacije ( direktno sončenje ali obisk solarija ),
 • Oseba, ki ne želi upoštevati varnostnih navodil pred, med in po laserski epilaciji ( sončenje, solarij, savna, puljenje dlačic ipd. ),
 • Oseba, ki je trenutno podvržena hormonski terapiji ( kontracepcija ipd. ),
 • Oseba, ki je bila ali bo podvržena hormonski terapiji vsaj šest mesecev pred ali po tretmaju laserske epilacije,
 • Oseba, ki ima svetlobno občutljivo kožo, tudi če je bila deležna zdravljenja zoper svetlobno občutljivost,
 • Psihično nestabilne osebe, oziroma osebe z nerealnimi pričakovanji,
 • Oseba, ki nima uravnoteženih trombocitov,
 • Osebe, ki so obolele ali prebolele kožnega raka,
 • Oseba, ki ima odprte poškodbe kože,
 • Nosečnice in doječe matere,
 • Diabetes,
 • Epilepsija,
 • Povišana telesna temperatura,
 • Oslabljen imunski sistem,
 • Zaužitje aspirina ali antioksidanta pred tretmajem laserske epilacije.

Ali laserska epilacija ima kakršnekoli negativne posledice za kožo?

Lasersko odstranjevanje dlak, nikakor ne more imeti negativnih posledic za kožo, ravno nasprotno.
Poleg uničenja dlačnih mešičkov, kar je tudi glavni namen laserske epilacije, svetlobna energija laserja koristno vpliva tudi na kožno tkivo.
Energija laserja vzpodbuja rast kolagena, ki je glavno vezivno tkivo v podkožju. Torej, poleg uničenih dlačic, posledica laserske epilacije je tudi bolj mehka, gladka koža in lepši ten kože.

Koliko časa dlačic ne bo in, če je potrebno lasersko odstranjevanje dlak še kdaj ponoviti?

V odgovoru na prvo vprašanje je tudi odgovor na vprašanje, ki se nanaša na čas trajanja končnega rezultata in morebitno potrebo po ponovitvenih tretmajih laserske epilacije.

Vkolikor oseba, ki se odloča za lasersko odstranjevanje dlak:

 • nima zdravstvenih težav povezanih z nepravilnim delovanjem hormonov, kamor spada tudi kontracepcija,
 • ne uživa zdravil, ki spodbujajo rast dlačic,
 • po protokolu oddela priporočeno in potrebno serijo tretmajev,
 • upošteva navodila strokovne osebe,
 • nima PCOS sindroma,

V teh primerih je rezultat laserske epilacije običajno trajen, oziroma je dolgoročen.

Kljub temu je potrebno imeti realna pričakovanja in razumeti:

 • da se po določenem času lahko zgodi, da tu pa tam kakšna dlačica pokuka na površino kože,
 • da je čez čas možna sprememba dlačnih mešičkov iz velusnih ( nevidnih ) v terminalne ( vidne ),
 • da je možno da čez čas pride do nepravilnega delovanja ščitnice, ki je povezana s hormoni in posledično tudi z rastjo dlačic,
 • da se ljudje spreminjamo, staramo in prihajamo v faze, ko se naše telo različno odziva na biološke procese v telesu.

Vse zgoraj našteto, lahko sicer vpliva na morebitni pojav novih dlačic, toda bistvenega pomena je, da se dlačice nikoli več ne morejo pojaviti v enaki meri, kot pred samim postopkom laserske epilacije. Tudi ko in če se kakšna dlačica kasneje pojavi, se jo z lahkoto izpuli.

Ali je potrebno postopek še kdaj ponoviti, je odločitev vsakega posameznika. Nekateri niso obremenjeni, če se jim kakšna dlačica kasneje pojavi, nekatere to vseeno lahko zmoti in se potem odločijo za občasne vzdrževalne tretmaje.
Torej, vse je odvisno od posameznika do posameznika. Pisanega pravila ni.

Vkolikor ne prihaja do bistvenih sprememb, ni potrebe po obnovitvenih ali dodatnih tretmajih.

Kaj je "PCOS" in kako naj vem ali imam ta sindrom?

“PCOS” je kratica za sindrom policističnih jajčnikov. PCOS se pogosto pojavlja pri ženskah v reproduktivni dobi, ali še celo prej.
Poleg raznih nevšečnosti, kot so težave z zanositvijo ali celo nezmožnost zanositve, neredne in boleče menstruacije, nagnjenost k debelosti in podobno, posledica PCOS sindroma je med drugim tudi prekomerna poraščenost.

Pomembno je vedeti da zgoraj naštete nevšečnosti, razen prekomerne poraščenosti niso vedno pogojene s PCOS sindromom.
Torej ni nujno, da imate težave s prekomerno težo ali morda težave z zanositvijo, kljub temu pa spadate med posameznice s sindromom PCOS.
Prekomerna poraščenost je lahko tudi genetsko pogojena. PCOS sindrom le dodatno aktivira še intenzivnejšo rast dlačic.
PCOS sindrom lahko odkrijete s pomočjo testiranja v zdravstveni instituciji. Na testiranje vas napoti vaš ginekolog.

Specifike prekomerne poraščenosti zaradi PCOS sindroma:

 • močnejše in bolj debele dlačice,
 • globje in močnejše korenine dlačic,
 • dlačice rastejo pod nepravim kotom,
 • dlačni mešički so razpršeni v vseh slojih podkožja,
 • dlačice se vraščajo in povzročajo boleče gnojne bule,
 • zaradi prepogostega britja močnih dlačic, koža postane pikasta in hrapava ( kurja koža ).

Vse zgoraj našteto predstavlja laserski energiji močno oviro, da hitro in učinkovito pride do dlačnega mešička oziroma korenine dlačice z namenom hipnega uničenja, kar je tudi glavni cilj laserske epilacije.

Vkolikor imate PCOS sindrom in se kljub temu odločate za lasersko odstranjevanje dlak, je potrebno vedeti:

 • glede na to da je PCOS hormonska motnja, v štartu morate imeti realna pričakovanja,
 • da boste v osnovi potrebovali več tretmajev z laserjem v primerjavi z nekom, ki PCOS sindroma nima,
 • da vmesnih in končnih rezultatov laserske epilacije ne morete primerjati s tistimi, ki PCOS sindroma nimajo,
 • da boste zagotovo potrebovali vsaj eno ali celo več ponovitvenih serij laserske epilacije,
 • da kljub PCOS sindromu, nadpovprečno zadovoljivi rezultati niso izključeni,
 • da se bo učinek laserske epilacije poznal ne samo v uničenih in v najslabšem primeru razredčenih dlačicah, temveč tudi na sami koži,
 •  da se boste poleg prekomerne poraščenosti znebili tudi vraščenih dlak in bolečih gnojnih bul, ki so posledica vraščanja in britja dlačic.

Laserska epilacija za osebo s PCOS sindromom predstavlja najhitrejšo pot do:

 • kože z manj ali celo brez dlačic,
 • kože brez vraščenih dlak in bolečih bul,
 • kože brez pikic, ki je posledica prepogostega britja,
 • kože, ki je vidno bolj negovana, gladka in mehka.

Ali lahko garantirate, da se dlačice ne bodo več pojavile in da je lasersko odstranjevanje dlak trajna rešitev?

Nikomur nič ne moremo obljubiti, niti garantirati. Kot ponudnik storitev lahko garantiramo da bo storitev opravljena korektno, strokovno in profesionalno. Že vsa leta uporabljamo visoko kakovostne naprave, ki so poleg večletnih izkušenj in prakse s področja laserske epilacije, naša največja referenca.
Nismo medicinsko osebje in nikoli ne moremo predvideti, natančno vedeti ali oceniti zdravstveni nivo stranke. Upamo lahko le na obojestranski iskren odnos, ki je temelj dobrega in kvalitetnega sodelovanja med nami in našimi strankami.

Vsaki osebi, ki se odloči za lasersko odstranjevanje dlak v našem salonu, pred dokončno odločitvijo priporočamo temeljito branje najbolj pogostih vprašanj in konkretnih odgovorov na vprašanja o laserski epilaciji.

Vkolikor pri posamezniku vseeno pride do neželenega slabšega rezultata, razlog nikakor ne more biti v tem, da storitev z naše strani nebi bila opravljena kakovostno, profesionalno in strokovno.
Razlogov za morebiten slabši rezultat laserskega odstranjevanja dlak je lahko več in so običajno med seboj povezani.Temeljito smo jih obrazložili v odgovorih na vprašanja o laserski epilaciji.